Home > Blogi > Paras ohjelmisto animaatioelokuvien luontiin

Paras ohjelmisto animaatioelokuvien luontiin

April 8th, 2015

Animaatiopiirrettyjen valtaisa menestys on saanut myös alan harrastelijat liikkeelle, ja toki harrastelijat tarvitsevat omaan käyttöönsä myös kunnon pelit ja pensselit. Tässä muutama esimerkki ohjelmistoista, joiden avulla voit luoda omia animaatioita:

Eittämättä kaikista tunnetuin ja käytetyin 2D-ohjelmisto on Adobe Flash, joka toimii Microsoft 7, 8 ja XP sekä Mac OS X -alustoilla. Myös Adobe After Effects -ohjelmistolla pystyt editoimaan animaatioiden rakentamisen aikana.

3D-animaatioiden saralla Autodesk Maya on ehdottomasti tarjonnan kruunujalokivi. Suurimpien ja tunnetuimpien suunnittelijoiden käytöstä löytyy nimenomaan tämä tehopakkaus, ja järjestään maailman parhaat 3D-animaatioelokuvat luodaan nimenomaan tämän ohjelmiston avulla. Mikä parasta, ohjelmisto toimii Windows ja Mac-alustojen lisäksi myös Linuxilla.

Autodesk Softimagea käytetään erityisesti pelimaailman 3D-malleissa. Samoin kuin Autodesk Maya, Softimage löytyy ammattilaisstudioidenkin työkalupakeista.

Cinema 4D nostaa riman vieläkin korkeammalle, sillä ohjelmiston avulla suunnittelijat pystyvät entistä paremmin mallintamaan animaatioiden liikehdintää ja niiden aiheuttamia sivuvaikutuksia itse lopulliseen versioon.

Jos etsit hyvää ohjelmistoa, joka on myös kevyt kukkarolle, Blender on vastaus pyyntöihisi. Uskomatonta mutta totta, Blender on täysin ilmainen ohjelmisto, jolla pystyt muokkaamaan tekstuuria, valaistusta ja mallinnusta myös jälkikäteen.

Mikäli olet aloitteleva ja kunnianhimoinen suunnittelija, parasta on aloittaa tavallisella Photoshop-ohjelmasta, jotta saisit tuntumaa perusasioiden kautta. Tämän jälkeen käytä harjoittelussa hyväksi ilmaista Blender-ohjelmistoa, ennen kuin investoit ammattilaisten peleihin ja pensseleihin.

Categories: Blogi Tags: