Home > Blogi > Parhaat 3D-animaatioelokuvat

Parhaat 3D-animaatioelokuvat

April 4th, 2015

Pari vuosikymmentä sitten 3D-piirrettyjen lista olisi vielä ollut suhteellisen lyhyt ja samalla meidän valintamme huomattavasti helpompaa. Hyväksi onneksi meitä kaikkia hemmotellaan kuitenkin alati kasvavalla valikoimalla. Haehan keittiöstä kulhollinen popcornia, limsaa, niin käydään yhdessä läpi parhaat 3D-animaatioelokuvat, jonka jälkeen voit valita omasta mielestäsi parhaat:

Toy Story

Aloitetaan heti alkuun kaikista kuuluisimmalla ja myös ensimmäisellä 3D-piirroselokuvalla. Kyllä vain, kyseessä on vuonna 1995 ilmestynyt Pixarin Toy Story! Toy Story ansaitsi yli 360 miljoonaa dollaria, tehden siitä yhden kaikkien aikojen menestyneimmistä elokuvista.

Andy-nimisen pojan suosikkilelujen välille syntyy pienimuotoista kilpailua, kun uusi toimintafiguuri Buzz Lightyear saapuu leikkikalulaatikkoon. Woody-niminen lelu yrittää mustasukkaisuuden vuoksi päästä eroon uudesta kilpailijastaan. Heidän kauhukseen lelut kuitenkin eksyvät pelottavaan maailmaan ja heidän on yhteistyön voimin löydettävä tiensä takaisin lelulaatikkoon ennen kuin on liian myöhäistä.

Shrek

Vuonna 2001 ilmestynyt Shrek on Pixarin kilpailijan, Dreamworksin, taidonnäyte. Elokuvan äänistä vastasi niinkin vaatimattomat Hollywood-nimet kuin Cameron Diaz, Eddie Murphy ja Mike Myers.

Elokuvassa seurataan vihreää jättiä, joka nauttii elämästä kaukaisella suolla. Eräänä päivänä hän tapaa naapurimetsänsä monet hätääntyneet satuhahmot, jotka pakenevat ilkeää satuja inhoavaa lordia nimeltään Faquaard. Tarinassa on mukana tietenkin myös hädässä oleva prinsessa, jonka Shrek haluaa pelastaa.

Dreamworksin kassaan kilahti Shrekin ansiosta muikeat 484 miljoonaa dollaria ja elokuva voitti myös ensimmäisen animaatiopiirretylle myönnettävän Oscar-palkinnon. Shrekin seikkailua jatkettiin muutamalla jatko-osalla.

Itse ilkimys

Itse ilkimys, eli englanniksi Despicable Me on vuonna 2010 ilmestynyt 3D-piirroselokuva, joka synnytti tahtomattaan melkoisen ilmiön. Päähahmo Grun minikätyreistä on tullut niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa erittäin suosittuja. Itse elokuvassa ilkeä Gru yrittää kutistaa kuun superkutistimella, jonka Grun perivihollinen Vector kuitenkin varastaa. Gru yrittää saada aseen takaisin käyttämällä hyväksi kolmea orpotyttöä, joista tulee elokuvan aikana Grulle kuin omia lapsia.

Ranskalainen elokuvantekijä Mac Guff kääri mukavat 543 miljoona dollaria voittoa. Elokuvasta on julkaistu luonnollisesti myös jatko-osia.

Ice Age – Jäätikön sankarit

Viimeisenä, mutta ei missään tapauksessa muita vähäisempänä, listaltamme löytyy vuoden 2002 sensaatio, Ice Age. Blue Sky -animaatiostudion elokuvassa ääninäyttelijöinä kunnostautuvat mm. Ray Romano, John Leguizamo ja Denis Leary. Jatko-osissa kuullaan myös esimerkiksi Jennifer Lopez ja Queen Latifah.

Tarina seuraa mammutin, sapelihammastiikerin ja laiskiaisen matkaa jääkaudella yhdessä sylivauvan kanssa, jonka he pelastavat ilkeiltä sapelihammastiikereiltä. Ice Agen aikana nähdään myös lyhyitä pätkiä Scrat-oravan kamppailusta luonnonvoimia ja huonoa onnea vastaan.

Ensimmäinen Ice Age ansaitsi 384 miljoona dollaria, mutta seuraavat kolme jatko-osaa olivat vieläkin suurempia menestyksiä: Ice Age-elokuvien yhteenlaskettu tuotto ylittää jo kahden miljardin dollarin rajapyykin.

Tiedetään, listalta puuttuu moni muu ikimuistoinen elokuva. Mutta kuten aiemmin todettu, kirjavan valikoiman myötä syntyy myös valinnan vaikeus. Mitä mieltä olet? Mikä on sinun oma suosikkisi?

Categories: Blogi Tags: